ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκτακτο: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες – Aκούστηκε ισχυρή έκρηξη [φωτό, βίντεο] [upd7]

Έκτακτο: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες – Aκούστηκε ισχυρή έκρηξη [φωτό, βίντεο] [upd7]

Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών του Βελγίου σημειώνεται αυτή την ώρα στο προάστιο «φωλιά» τζιχαντιστών,  Σάερμπεκ, των Βρυξελλών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ένας ύποπτος έχει «εξουδετερωθεί», δίχως να έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία προς το παρόν. Επίσης, αναφέρεται ότι έχουν ακουστεί δύο εκρήξεις κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εφόδου.

Επισημαίνεται, πως στην περιοχή Σάερμπεκ διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

H περιοχή έχει αποκλειστεί από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και στρατιωτικά φορτηγά. Δεν επιτρέπουν ούτε στους τοπικούς αστυνομικούς να πλησιάσουν και οι συρμοί ενός τραμ που περνούσε από κοντινό σημείο εκκενώθηκαν. Παράλληλα, έχουν ακινητοποιηθεί όλα τα μέσα  μαζικής μεταφοράς στην περιοχή. 

Ειδικές δυνάμεις έχουν μεταφέρει στην περιοχή ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών και έχουν εισβάλει σε σπίτι στο Σάαρμπεκ.

«Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει εκεί», είπε ένας αστυνομικός σε δημοσιογράφους του RTBF ζητώντας τους να φύγουν από το σημείο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή να μην δίνονται πληροφορίες στα ΜΜΕ, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Κάτοικος της περιοχής με φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό δείχνει ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αναφέροντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν τους περιοίκους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.

Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως η σημερινή επιχείρηση συνδέεται με χθεσινές  συλλήψεις, όπου η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε κατοικίες που θεωρούνταν ύποπτες στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Κατα τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν τουλάχιστον έξι ύποπτοι, εκ των οποίων ο Ρεντά Κρικέ ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην του στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ -ο οποίος εμπλεκόταν στις επιθέσεις του Παρισιού- και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Ο Γάλλος υπήκοος που συνελήφθη σχεδίαζε επίθεση στη χώρα, ενώ στο διαμέρισμά του βρέθηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικών.

Όπως αναφέρουν  βελγικά δίκτυα ο ύποπτος που συνελήφθη ονομάζεται Μοχάμεντ Αμπρίνι και θεωρείται ότι ήταν το άτομο εκείνο που μετέφερε με το όχημά του τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Βέλγο ομοσπονδιακό εισαγγελέα κατά την επιχείρηση των βελγικών Αρχών συνελήφθησαν πέραν του Αμπρίνι και άλλοι δύο ύποπτοι, οι οποίοι σχετίζονται με το δίκτυο που εξαρθρώθηκε στην περιοχή Argenteuil της Γαλλίας.

Συνεχίζεται πάντως να επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις πληροφορίες για τον άνδρα που συνελήφθη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο συλληφθείς δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία και βρισκόταν στη στάση του λεωφορείου με την επτάχρονη κόρη του, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν τον πατέρα της. Μάλιστα, λέγεται πως ο άνδρας δεν υπάκουσε στις εντολές των ανδρών των ειδικών δυνάμεων να αφαιρέσει το πανωφόρι του, καθώς δεν γνώριζε τη γλώσσα.

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος της πόλης Σάερμπεκ, Μπερνάρ Κλερφαί, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του υπόπτου, προσθέτοντας ότι έφερε τσάντα στην οποία βρέθηκαν εκρηκτικά και πρόσθεσε πως σημειώθηκαν μικρές εκρήξεις που συνδέονται με το έργο των ειδικών πυροτεχνουργών.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι η βελγική αστυνομία ζήτησε από έναν άνδρα, που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, να αφαιρέσει το πανωφόρι του, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε με αποτέλεσμα οι άνδρες των τοπικών αρχών να πυροβολήσουν.

Opération anti-terroriste à Schaerbeek: une explosion entendue, des policiers lourdement armés

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η χρησιμοποίηση ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Στο επόμενο βίντεο φαίνεται η στιγμή της σύλληψης ενός ανδρός από τις αστυνομικές Αρχές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.