Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού: “Η Ουκρανία θέλει να ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ρωσίας αλλά θα λάβει την κατάλληλη απάντηση”!

Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού: “Η Ουκρανία θέλει να ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ρωσίας αλλά θα λάβει την κατάλληλη απάντηση”!

O υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σ.Σοιγκού, είπε πώς η Ουκρανία απειλεί πλέον την Ρωσία με πόλεμο. Την ίδια στιγμή οι Ταξιαρχίες μισθοφόρων Azov, Aidar που το Κίεβο έχει μεταφέρει στην Α.Ουκρανία άρχισαν να  σφυροκοπούν το Ντονέτσκ-Λουχάνσκ και την στόχους στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς.

Συστήματα επιτήρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας εντόπισαν σημαντικές επιθετικές μετακινήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και αντ΄δρασαν ακαριαία: Ειδικές δυνάμεις Spetsnaz μαζί με αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf μεταφέρθηκαν στην Κριμαία στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας, ενώ στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας αναπτύχθηκαν άρματα μάχης

Στη Σεβαστούπολη μεταφέρθηκαν άρματα μάχης Τ-80, βαλλιστικά συστήματα Ιskander, ρουκετοβόλα ΒΜ-21 Grad,  α/α σύστημα SA-8 Gecko SAM, βασικά για τον εξοπλισμό δυνάμεων δεύτερης γραμμής (πολιτοφυλακής, βασικά).

Η ουκρανική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία δέχτηκε σφοδρά πυρά. Οι συγκρούσεις μαίνονται στις περιοχές Svitlodarsk, Krasnohorivka, Avdiivka, Petrovka. 

Ο Σ.Σοιγκού αποκάλυψε τα στρατηγικά και τακτικά δεδομένα της δομής και του αριθμού των ρωσικών δυνάμεων στη νότια πτέρυγα κάνοντας ειδική αναφορά στο ΝΑΤΟ και στην Ουκρανία.

«Στην ουσία το Κίεβο έχει ξεκινήσει τρίτη εκστρατευτική δύναμη εναντίον Λουχάνσκ-Ντονέστκ με την συμμετοχή δυτικών στρατιωτικών συμβούλων η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι Αμερικανοί οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο εκπαιδεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις και την ουκρανική εθνοφρουρά.

Έχει γίνει μεταφορά αρμάτων μάχης στη γραμμή επαφής και το Κίεβο ετοιμάζεται για πόλεμο.

H Oυκρανία δεν μένει στα λόγια, θα ξεκινήσει πόλεμο με την Ρωσία, πρώτα στο Ντονμπάς και μετά στη Κριμαία ή ταυτόχρονα και στα δύο μέτωπα, αλλά αν συμβεί αυτό θα λάβει την πρέπουσα απάντηση.

Αργά ή γρήγορα η Ουκρανία θα μετατραπεί από μη φιλικό κράτος σε στρατηγικό αντίπαλο για την Ρωσία. Η Μόσχα αναγκάζεται να διατηρήσει δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία. Γενικά οι σχέσεις των δύο κρατών αλλάζουν προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραίτηση του Mikhail Zurabov αυτό δείχνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.