Μια ομάδα μαυροντυμένων ανθρώπων, στον προαύλιο χώρο του Cern, του ευρωπαϊκού  κέντρου πυρηνικών ερευνών στη Γενεύη της Ελβετίας, θυσιάζουν μια γυναίκα που είναι ντυμένη στα λευκά. Και τη θυσιάζουν στο βωμό του Σίβα, του θεού… καταστροφέα.

Ναι, κάποιοι έχουν περίεργο χιούμορ. Κακόγουστο ή όχι, η ουσία είναι πως πρόκειται για φάρσα. Το video όπου κατέγραψαν την «ανθρωποθυσία» έχει γίνει φυσικά viral. Αλλά έχει προκαλέσει την αντίδραση της ηγεσίας του Ινστιτούτου, που κάνει έρευνες για τους «πρωταγωνιστές» και τον… σκηνοθέτη του συγκεκριμένου video.

Στο συγκεκριμένο video εμφανίζονται άνδρες που φορούν μαύρους χιτώνες και έχουν καλυμμένα τα κεφάλια τους με κουκούλες. Στη μέση του κύκλου που σχηματίζουν, βρίσκεται μια γυναίκα, ντυμένη στα άσπρα.

Η τελετή «ανθρωποθυσίας» μπροστά σε άγαλμα αφιερωμένο στον θεό καταστροφέα Σίβα βιντεοσκοπείται από σημείο που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Cern. Και καταγράφει εκτός από την τελετή και τη στιγμή που ένας από τους μαυροφορεμένους άνδρες «θυσιάζει» τη γυναίκα…

Η γυναίκα ξαπλώνει στο έδαφος, οι άνδρες γονατίζουν και ένας απ’ αυτούς με μαχαίρι στα χέρια, τη μαχαιρώνει στην κοιλιά. Ο άνδρας που καταγράφει τα πάντα, μάλλον δεν ξέρει πως πρόκειται για φάρσα. Ή είναι ο… αποδέκτης της. Και μόλις βλέπει τη «θυσία», βάζει τις φωνές και… τρέχει, σοκαρισμένος απ’ ό,τι έχει δει!

«Σκατά, σκατά» ακούγεται να λέει σε κατάσταση σοκ, καθώς αρχίζει να κατεβαίνει, με την κάμερα ανοιχτή, σκάλες!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

«Οι σκηνές αυτές καταγράφηκαν στις εγκαταστάσεις μας αλλά χωρίς επίσημη άδεια και χωρίς ενημέρωση» τόνισε εκπρόσωπος του Cern, απαντώντας μέσω e-mail σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού πρακτορείου. «Το Cern δεν συμφωνεί με αυτού του είδους τα spoof (χιουμοριστικά video), τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις για την επιστημονική φύση της δουλειάς μας», τόνισε, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, η οποία αντιμετωπίζεται ως «εσωτερικό ζήτημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα, όμως, είναι πως το video έχει προκαλέσει ερωτήματα για την ασφάλεια στο Cern..