Τη χρήση της βάσης στο Ακρωτήρι ζήτησαν οι ΗΠΑ

Τη χρήση της βάσης στο Ακρωτήρι ζήτησαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Βρετανία τη χρήση της βάσης που διατηρούν οι Βρετανοί στο Ακρωτήρι στην Κύπρο στη συγκέντρωση δυνάμεων που πραγματοποιούν για ένα προληπτικό κτύπημα κατά του Ιράν.

Είναι η πρώτη φορά που εμμέσως οι ΗΠΑ προχωρούν σε μια κίνηση η οποία καταδεικνύει τις προθέσεις τους καθώς μέχρι και σήμερα δεν είχαν ποτέ κάνει γνωστές τις προθέσεις τους, για επίθεση παρά μόνο αυτές κινούνταν στο επίπεδο των δηλώσεων αποδοκιμασίας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Εκτός από τη χρήση της βάσης στο Ακρωτήρι οι Αμερικανοί ζήτησαν την άδεεια για χρήση των βάσεων στο νησί Ascension στον Ατλαντικό Ωκεανό αλλά και για τη βάση στο Diego Garcia στον Ινδικό καθώς και οι περιοχές αποτελούν βρετανική επικράτεια.

Μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στα αμερικανικά αιτήματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικήw εφημερίδας thegurdian πολλοί μέσα στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ένα προληπτικό κτύπημα στο Ιράν, μπορεί να σημαίνει και παραβίαση του διεθνούς δικαίου, φανερώνοντας έτσι ένα πρώτο ρήγμα ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ και Βρετανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.