ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιρανικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ιράκ για έλεγχο

Ιρανικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ιράκ για έλεγχο

Μετά από συνεχή πίεση από τις ΗΠΑ η κυβέρνηση του Ιράκ ζήτησε σήμερα από ένα ιρανικό αεροσκάφος το οποίο είχε προορισμό την Συρία να προσγειωθεί ώστε οι ιρακινές αρχές να πραγματοποιήσουν έρευνα για να βεβαιωθούν ότι δεν μεταφέρει όπλα.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση που η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά από ιρανικά αεροσκάφη να προσγειωθούν για την πραγματοποίηση έρευνας αυτό τον μήνα. Μέχρι τον Οκτώβριο τα ιρανικά αεροσκάφη μπορούσαν να διασχίσουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ με προορισμό τη Συρία χωρίς έλεγχο.

Μετά όμως από συνεχόμενα διαβήματα των ΗΠΑ η κυβέρνηση του Ιράκ αναγκάστηκε να υποκύψει και να πραγματοποιεί έρευνα στα ιρανικά αεροσκάφη μεταφοράς φορτίου που χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του και έχουν προορισμό τη Συρία.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα απομόνωσης της Συρίας από την σύμμαχό της το Ιράν αφού η δίοδος μέσω του Ιράκ αποτελούσε την βασική αρτηρία ανεφοδιασμού της Συρίας με στρατιωτικό υλικό από το Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.