ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κίνα: Σοβαρά επεισόδια σε υπό κατασκευή διυλιστήριο

Κίνα: Σοβαρά επεισόδια σε υπό κατασκευή διυλιστήριο

Τη διακοπή της κατασκευής ενός διυλιστηρίου πετρελαίου στο Νίνγκμπο, στην ανατολική Κίνα, ανακίνωσαν οι κινεζικές αρχές, έπειτα από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται εδώ και έξι ημέρες και τις συμπλοκές που σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα στην αστυνομία και τους χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στο σχέδιο αυτό.

“Έπειτα από διαβουλεύσεις με τους επενδυτές, η πόλη του Νίνγκμπο αποφάσισε να ανακαλέσει το σχέδιο αυτό και να σταματήσει την κατασκευή”, ανακοίνωσαν οι αρχές της περιοχής Ζενχάι, όπου θα κατασκευαζόταν το εργοστάσιο, στην ιστοσελίδα τους.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται εδώ και περίπου μία εβδομάδα κατά της κατασκευής αυτού του διυλιστηρίου βάσει ενός σχεδίου ύψους 55,9 δισεκατομμυρίων γουάν (6,9 δισεκ. ευρώ) μιας θυγατρικής του κινεζικού πετρελαϊκού ομίλου Sinopec.

Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.molihua.org, η οποία καταγράφει τις κοινωνικές διαμαρτυρίες στην Κίνα, δείχνει τους διαδηλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με χιλιάδες αστυνομικούς για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Σε ανακοίνωσή τους που είχε δοθεί νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα, οι αρχές της περιοχής Ζενχάι καταδίκαζαν “τις ανάρμοστες ενέργειες, όπως οι παράνομες συγκεντρώσεις και οι ταραχές”, οι οποίες “εμποδίζουν σοβαρά την εργασία και τη ζωή του πληθυσμού και επηρεάζουν σοβαρά την ανάπτυξη και τη σταθερότητα” και έδιναν εντολή στην αστυνομία “να διατηρήσει τη σταθερότητα σύμφωνα με το νόμο”.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για τις συνέπειες που θα έχει στην υγεία τους το διυλιστήριο αυτό, το οποίο θα παράγει επίσης αιθυλένιο, όπως και για τις αναγκαστικές εξώσεις πολλών χιλιάδων από αυτούς ώστε να υπάρξει χώρος για το εργοστάσιο, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.