Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπορίας ανθρώπων στην Ιταλία

Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπορίας ανθρώπων στην Ιταλία

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, σήμερα Δευτέρα στη Ρώμη, η ιταλική, η ελληνική και η γερμανική αστυνομία έλαβαν μέρος σε μια επιχείρηση η οποία κατάφερε να εξαρθρώσει ένα διεθνές κύκλωμα, το οποίο είχε εισπράξει περίπου 12,5 εκατ. δολάρια διακινώντας λαθραία τουλάχιστον 1.500 ανθρώπους, Κούρδους στην πλειονότητά τους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία, πέντε στην Ελλάδα, ενώ 50 ακόμη προσήχθησαν και ανακρίθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Europol.

Οι σημερινές συλλήψεις έγιναν έπειτα από μια έρευνα που είχε αρχίσει από εισαγγελείς αρμόδιους για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο Τρέντο, στη βόρεια Ιταλία, το 2008, μετά τη σύλληψη μιας ομάδας μεταναστών χωρίς έγγραφα στο Πέρασμα Μπρένερ, στα σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας.

Οι μετανάστες ήταν όλοι ιρακινής καταγωγής, ανέφερε η Europol, η οποία εδρεύει στη Χάγη.

Το κύκλωμα διακινούσε ανθρώπους μέσω Συρίας, Ιράν και Τουρκίας και τους μετέφερε στην επικράτεια της ΕΕ «χρησιμοποιώντας την γνωστή βαλκανική οδό» ξεκινώντας από την Ελλάδα, κατά την υπηρεσία. Οι Ιρακινοί Κούρδοι κατέληγαν με αυτόν τον τρόπο στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Βρετανία, σε σκανδιναβικές χώρες, καθώς και στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διεξήγαγαν την έρευνα, κάθε μετανάστης, περιλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, αξιωνόταν να πληρώσει 16.000 δολάρια.

Ωστόσο όταν έφθαναν πλέον στην Ευρώπη, ελάχιστοι εξ αυτών λάμβαναν άσυλο, ενώ άλλοι επαναπατρίζονταν στο Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.