ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σιν Μπετ: “Εξαρθρώσαμε την ιεραρχική δομή της Χαμάς στη Ραμάλα”

Σιν Μπετ: “Εξαρθρώσαμε την ιεραρχική δομή της Χαμάς στη Ραμάλα”

Περίπου 30 στελέχη της Χαμάς στη Δυτική Όχθη έχουν συλλάβει οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας «τους τελευταίους μήνες», ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ, εκτιμώντας πως έχει εξαρθρώσει την ιεραρχική δομή του ισλαμιστικού κινήματος στη Ραμάλα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε συνδυασμένα από πράκτορες της Σιν Μπετ, τον στρατό και την αστυνομία και επέτρεψε «να αποκαλυφθεί μία εκτεταμένη δομή διοίκησης της Χαμάς, η οποία δρούσε σε τομέα της Ραμάλας», αναφέρει η ανακοίνωσή.

«Έως σήμερα συνελήφθησαν περίπου 30 στελέχη της Χαμάς, τα οποία εμπλέκονταν στην ιεραρχική δομή της», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως στόχος του δικτύου ήταν να αναβιώσει τις δραστηριότητες του ισλαμιστικού μετώπου στην περιοχή της Ραμάλας.

Κατά τη Σιν Μπετ, αποστολή της τοπικής Χαμάς ήταν να στρατολογεί στελέχη από τα πανεπιστήμια της Δυτικής Όχθης.

Στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, δεσπόζει το εθνικιστικό κίνημα Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, το οποίο αποτελεί το αντίπαλο δέος της Χαμάς, η οποία διατηρεί τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Το περασμένο Σάββατο, ένας σημαίνων βουλευτής της Χαμάς, ο Μαχμούντ αλ Ραμάχι, ο οποίος έχει συλληφθεί  επανειλημμένως, κρατήθηκε επί ώρες για ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας μετά τη σύλληψή του σε στρατιωτικό οδόφραγμα στα βόρεια της Δυτικής Όχθης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.