ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΟΗΕ: Αύξηση της καλλιέργειας οπίου στη Βιρμανία

ΟΗΕ: Αύξηση της καλλιέργειας οπίου στη Βιρμανία

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών καταγράφει την αύξηση της καλλιέργειας οπίου στη Βιρμανία για έκτη συνεχή χρονιά παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξάλειψή της.

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση κατά 17% στις εκτάσεις που καλλιεργούν όποιο.

Η Βιρμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός οπίου στον κόσμο, μετά το Αφγανιστάν ενώ καλλιεργεί  το 25% της παγκόσμιας παραγωγής.

Σχεδόν το σύνολο του  οπίου καλλιεργείται στις περιοχές της  Shan και Kachin, στα οποία υπάρχει  μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ  στρατιωτικών και  ομάδων ανταρτών.

Στρατός και αντάρτες συχνά επιτρέπουν τη διακίνηση του “εμπορεύματος”, φυσικά επωφελούμενοι από την πράξη αυτή. Κάπως έτσι, οι αγρότες φτάνουν σε ένα σημείο όπου δεν έχουν καμία επιλογή πέρα από το να συνεχίσουν αδιάκοπα την παραγωγή του φυτού από το οποίο παράγεται η ηρωίνη.

Επικαλούμενη στοιχεία από την κυβέρνηση της Βιρμανίας, η έκθεση αναφέρει ότι σχεδόν 24.000 εκτάρια εκτάσεις παπαρούνας είχε εξαλειφθεί το 2012.

Ο Gary Lewis, εκπρόσωπος του UNODC στη Νοτιοανατολική Ασία, είπε ότι η κατάσταση στην περιοχή ήταν “πολύ περίπλοκη”.

Το περισσότερο από το όπιο της Βιρμανίας μετατρέπεται σε ηρωίνη. Σχεδόν το μισό προορίζεται για την  αγορά στην Κίνα ενώ το υπόλοιπο πωλείται σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με την έκθεση η ανάπτυξη της καλλιέργειας στην περιοχή υφίσταται λόγω της ζήτησης για ηρωίνη στις Ασιατικές χώρες.

Σήμερα, κύριες  πηγές προμήθειας ηρωίνης είναι  το Χρυσό Τρίγωνο (Βιρμανία- Ταϊλάνδη-Λάος) και η Χρυσή Ημισέληνος (Περσία- Αφγανιστάν- Πακιστάν).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.