ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Παράξενη” συμμαχία Μοσάντ-Σαουδικής Αραβίας εναντίον Ιράν

“Παράξενη” συμμαχία Μοσάντ-Σαουδικής Αραβίας εναντίον Ιράν

“Παράξενη” συμμαχία της Μοσάντ με τη Σαουδική Αραβία εναντίον του Ιράν αποκαλύπτει ο πρώην δημοσιογράφος του CBS News, Barry Lando σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρώην δημοσιογράφος του CBS News, ο οποίος επικαλείται ισραηλινές πηγές, αναφέρει στο blog του ότι: “Ο επικεφαλής της Μοσάντ έχει κάνει πολλά ταξίδια και συναντήσεις με τον ομόλογο του στη Σαουδική Αραβία, και ένα από τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων είναι και η συμφωνία με τους Σαουδάραβες. Η συμφωνία αυτή αναφέρει την χρηματοδότηση απο την Σαουδική Αραβία της Mossad για να “πραγματοποιήσει” σειρά εκτελέσεων αρκετών κορυφαίων επιστημόνων του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πράγμα που υλοποιείται ήδη τα τελευταία δύο χρόνια”.

Το ποσό με το οποίο συμμετέχουν οι Σαουδάραβες, ισχυρίζεται η ισραηλινή πηγή, φτάνει το ύψος του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ένα ποσό, που οι Σαουδάραβες θεωρούν «πολύ λίγο» για τη ζημία που μπορεί να επέλθει απο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν καταλήγει στο blog του ο Αμερικανός πρώην δημοσιογράφος.

Ο πρώην δημοσιογράφος παραδέχεται επίσης ότι “η όλη ιστορία ακούγεται παράλογη”, αλλά πρόσθεσε: « Από την άλλη πλευρά. κανείς δεν βγάζει νόημα . Στον σκοτεινό βάλτο της Μέσης Ανατολής η πολιτική δεν έχει τίποτα να κάνει με συναισθήματα και εύκολα συνθήματα αλλά με πράξεις των 30 δευτερολέπτων. “

“Το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν ένα κοινό στόχο, κανείς από τους δυο δεν θέλει να επιτρέψει στον Αχμαντινετζάντ να αποκτήσει πυρηνική ικανότητα”.

Επίσης ό ίδιος αναφέρει ότι “ο ισχυρισμός του επιβεβαιώνεται ειδικά μετά την επίθεση των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών κυβερνοπολέμου στην Αραβικών συμφερόντων εταιρεία Saudi Aramco, την πιο πολύτιμη εταιρεία της χώρας”.

Τα συστήματα των υπολογιστών της Aramco υπέστησαν μια μαζική επίθεση χάκερ τον Αύγουστο, και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν για αυτό επισήμως το Ιράν.

“Μια φετινή έκθεση του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί την τελευταία ελπίδα και γραμμή άμυνας για το Ισραήλ,” σημείωσε ο εν λόγω πρώην δημοσιογράφος της εκπομπής “60” minutes του CBC.

“Με τους περισσότερους από τους παραδοσιακούς συμμάχους του Ισραήλ στην περιοχή, κατεστραμμένους από την από την Αραβική Άνοιξη, οι Σαουδάραβες είναι η τελευταία ευκαιρία του εβραϊκού κράτους να προστατεύσει τα πολιτικά και στρατιωτικά του συμφέροντα του στον αραβικό κόσμο.” καταλήγει ο πρώην δημοσιογράφος του CBS News.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.