ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζημιές υπέστη η έδρα του ΟΗΕ από τον τυφώνα Σάντι

Ζημιές υπέστη η έδρα του ΟΗΕ από τον τυφώνα Σάντι

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Διεθνούς Οργανισμού, σημαντικές ζημιές στην έδρα του ΟΗΕ προκάλεσε ο τυφώνας «Σάντι».

Ο τυφώνας προκάλεσε πυρκαγιά και μια μεγάλη πλημμύρα στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο άνοιξε εκ νέου σήμερα αφού παρέμεινε κλειστό επί τρεις ημέρες.

“Αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσε ζημιές χωρίς προηγούμενο στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών την Δευτέρα και την Τρίτη”, δήλωσε ο Γιούκιο Τακάσου, αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνος για τη διαχείριση, ο οποίος μίλησε σήμερα στη Γενική Συνέλευση.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι του Σάντι προκάλεσαν την αποκόλληση ενός πλαστικού καλύμματος που προστάτευε το θόλο του κτιρίου της Γενικής Συνέλευσης, όπου θα πρέπει να γίνουν επισκευές για τη στεγανοποίησή του.

Ο ΟΗΕ άρχισε πριν από αρκετούς μήνες την ανακαίνιση της έδρας του, οι εργασίες αυτές θα κοστίσουν δύο δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Ο Σάντι ανάγκασε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να “μετακομίσει”. Οι πρεσβευτές των δεκαπέντε μελών του Συμβουλίου χρειάστηκε να μετακινηθούν σε προσωρινές εγκαταστάσεις την Τετάρτη για να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο αφιερωμένη στην ανανέωση της εντολής της Δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.