ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών: «Είμαστε ο παράδεισος της μαφίας»

Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών: «Είμαστε ο παράδεισος της μαφίας»

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ, ότι η χώρα του είναι «όαση» του οργανωμένου εγκλήματος, προκάλεσε αίσθηση.

Ο υπουργός προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην πόλη Ρούσε, στη βορειοανατολική Βουλγαρία, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο BGNES.

«Όλα, όσα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει. Αυτό, που μπορώ να κάνω σαν έκκληση προς εκείνους, οι οποίοι βγαίνουν έξω από τη χώρα ενώ πιστεύουν, ότι μπορούν να κάνουν διακίνηση ή να έχουν εγκληματική δραστηριότητα, όπως και να “αποσπούν” χρήματα από αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ΑΤΜ) με πλαστές κάρτες (έγκλημα, για το οποίο Βούλγαροι δράστες έχουν γίνει ευρύτατα γνωστοί διεθνώς για τις “επιδόσεις” τους) είναι να ξέρουν, ότι η νομοθεσία σε ορισμένα κράτη είναι αυστηρότατη. Αν στη Βουλγαρία μπορούμε να πούμε, ότι είμαστε “όαση” του οργανωμένου εγκλήματος ή των προσώπων, που ασχολούνται με εγκληματική δραστηριότητα, στο εξωτερικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά» σημείωσε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια ο ίδιος ο υπουργός και όλα τα στελέχη-κλειδιά του κυβερνώντος κόμματος GERB επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους, ότι καταπολεμούσαν επιτυχώς, μέχρι και ότι είχαν καταστείλει το οργανωμένο έγκλημα, ότι είχαν σταματήσει απαγωγές και εκτελέσεις «κατά παραγγελία», ότι είχαν συλλάβει το «Χταπόδι» -όπως έχει γίνει δημοφιλής στις σελίδες των βουλγαρικών ΜΜΕ ο Αλεξέι Πετρόφ, εναντίον του οποίου διεξάγονται εδώ και δύο χρόνια δίκες με κατηγορίες για συμμετοχή σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες και έχει κατηγορηθεί δημόσια σε πολλές περιπτώσεις πως είναι ο «μεγάλος νονός της βουλγαρικής μαφίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.