Νεκρός άντρας των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών – Σωματοφύλακας του Μπάρακ Ομπάμα

Νεκρός άντρας των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών – Σωματοφύλακας του Μπάρακ Ομπάμα

Ένας άντρας των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών και μέλος της ομάδας σωματοφυλάκων του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο διενεργούνταν  έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά, βρέθηκε νεκρός. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ραφαέλ Πριέτο  φαίνεται πως αυτοκτόνησε. 

Πηγή από την αμερικανική αστυνομία δήλωσε στον Τύπο ότι εναντίον του Πριέτο διενεργούνταν διοικητική εξέταση επειδή διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μια ξένη υπήκοο, γεγονός που δεν είχε αναφέρει στην  υπηρεσία του ως όφειλε.

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών Μαξ Μίλιεν δήλωσε ότι οι συνθήκες και οι αιτίες του θανάτου του Πριέτο αποτελούν αντικείμενο έρευνας από την αστυνομία της Κολούμπια. «Ο Ραφαέλ Πριέτο  είχε μια διακεκριμένη 20ετή σταδιοδρομία, η οποία χαρακτηρίζεται από επιτυχίες, αφοσίωσης και πολλούς φίλους και η Μυστική Υπηρεσία θρηνεί έναν πολύτιμο συνάδελφο», είπε ο Μίλιεν.

Η έρευνα που διενεργούνταν για τον Πριέτο δεν αφορούσε την αποκάλυψη ευαίσθητων η απόρρητων πληροφοριών, αλλά το γεγονός ότι η σχέση του ενδεχομένως να παραβίαζε τους κανόνες της Μυστικής Υπηρεσίας – η οποία υπερηφανεύεται ότι προστατεύει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Αμερικής, όμως τους τελευταίους μήνες έχει εκτεθεί ασυνήθιστα.

Υπάλληλοι της Μυστικής Υπηρεσίας κατηγορήθηκαν ότι έφεραν γυναίκες, μερικές από αυτές πόρνες στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους στην Κολομβία, τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια ταξιδιού για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Οπως ανακοινώθηκε αργότερα από την ίδια την υπηρεσία, εννέα άτομα βρέθηκαν ένοχα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μια κυβερνητική έρευνα συμπέρανε ότι οι πράξεις τους δεν έθεσαν την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου σε κίνδυνο, αλλά το γεγονός έφερε σε δύσκολη θέση την υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.