Αφγανιστάν: Αστυνομικοί σκοτώνουν αστυνομικούς

Αφγανιστάν: Αστυνομικοί σκοτώνουν αστυνομικούς

Στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, τέσσερις Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες από πυρά συναδέλφων τους.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Γκρεσκ, στην επαρχία Χελμάντ. Οι τέσσερις αστυνομικοί, όλοι νεοσύλλεκτοι, έγιναν στόχος πυρών από πέντε συναδέλφους τους οι οποίοι στη συνέχεια διέφυγαν, είπε αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Χελμάντ Άμπντουλ Νάμπι Ελχάμ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και πρόσθεσε ότι διεξάγεται εξονυχιστική έρευνα για την υπόθεση προκειμένου να διασαφηνιστεί εάν οι δύο ομάδες των αστυνομικών είχαν διαφορές από το παρελθόν ή εάν οι δράστες ήταν κατάσκοποι των Ταλιμπάν που είχαν διεισδύσει στην αστυνομία.

Από τις αρχές της χρονιάς σχεδόν 60 στρατιώτες του NATO έχουν σκοτωθεί από άνδρες που φορούσαν στολές των αφγανικών δυνάμεων.

Οι Ταλιμπάν επιτίθενται συχνά στις αφγανικές δυνάμεις που συνεργάζονται με τα δυτικά στρατεύματα με την ελπίδα, μεταξύ άλλων, ότι θα αποθαρρύνουν τους δυνητικούς νεοσύλλεκτους από το να ενταχθούν στο στρατό και στην αστυνομία του Αφγανιστάν. Στρατός και αστυνομία θα αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας μετά το τέλος της μάχιμης αποστολής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, στα τέλη του 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.