ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τυνησία: Το FBI θα ανακρίνει ισλαμιστή για την επίθεση στη Βεγγάζη

Τυνησία: Το FBI θα ανακρίνει ισλαμιστή για την επίθεση στη Βεγγάζη

Οι αρχές της Τυνησίας συμφώνησαν να επιτρέψουν σε ερευνητές του FBI να συναντηθούν με τον Τυνήσιο ισλαμιστή που πιστεύεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, στις 11 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Αμερικανοί και Τυνήσιοι αξιωματούχοι προβλέπει πως οι ερευνητές θα ανακρίνουν τον Αλι Ανι αλ Χάρζι, παρουσία ταξιωματούχων.

Την συμφωνία αποκάλυψαν δύο αμερικανοί γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων, ο Σάξμπι Σάμπλις και η Λίντσεϊ Γκράχαμ, οι οποίοι τόνισαν σε ανακοίνωσή τους πως “δυστυχώς χρειάστηκε πολύς χρόνος για να υπάρξει συμφωνία ώστε να επιτραπεί σε αμερικανούς ερευνητές να έχουν προσωπική επαφή (με τον αλ Χάρζι), γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα στις προσπάθειες να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης”.

Οι δύο γερουσιαστές είχαν έρθει σε επαφή με τις τυνησιακές αρχές και με το FBI για το θέμα αυτό. Κυβερνητική πηγή δήλωσε πως οι πιέσεις των γερουσιαστών είναι πιθανόν να βοήθησαν ώστε να πεισθούν οι Τυνήσιοι να επιτρέψουν στο FBI να ανακρίνει τον αλ Χάρζι, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία τον Οκτώβριο, αλλά εκδόθηκε λίγο αργότερα στη γενέτειρά του Τυνησία.

Αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν πως ο αλ Χάρζι συμμετείχε στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον Αμερικανό πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς και σε άλλους τρεις διπλωμάτες. Ο ακριβής ρόλος του δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά, σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν επικεφαλής των δραστών.

Η ιστοσελίδα Daily Beast έγραψε στις 23 Οκτωβρίου ότι αμέσως μόλις άρχισε η επίθεση στη Βεγγάζη, ο αλ Χάρζι ενημέρωνε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την εξέλιξη των συγκρούσεων. Αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα έδωσε στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τα πρώτα στοιχεία για να ερευνήσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από την αιματηρή επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.