Πακιστάν: Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ηγέτη ειρηνευτικής ομάδας

Πακιστάν: Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ηγέτη ειρηνευτικής ομάδας

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα με στόχο τον ηγέτη μιας τοπικής ειρηνευτικής ομάδας κατά των ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να σκοτωθούν, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο δράστης έπεσε με τη μοτοσικλέτα του πάνω σε ένα αυτοκίνητο που ανήκει στον ηγέτη φυλής στη Νταγκάρ, πρωτεύουσα της περιφέρειας Μπουνέρ στην επαρχία Χιμπέρ-Πακχτούνκουα.

Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας Ακχτάρ Χάγιατ δήλωσε στο δίκτυο Geo TV ότι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένου του ηγέτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης. Οι ταλιμπάν βάζουν συχνά στο στόχαστρό τους μέλη των φυλετικών δυνάμεων-που αποκαλούνται και ειρηνευτικές επιτροπές-στην περιοχή επειδή βοηθούν τις κυβερνητικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους κατά των ενόπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.