Συνεχίζει να επικρατεί χάος στη Νέα Υόρκη 5 μέρες μετά τον τυφώνα

Συνεχίζει να επικρατεί χάος στη Νέα Υόρκη 5 μέρες μετά τον τυφώνα

Η Νέα Υόρκη, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα «Σάντι», συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς χάους.

Αδιάβατα κτίρια, χαλασμένες τηλεφωνικές γραμμές, εγκλωβισμένοι υπάλληλοι… Πολλές επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη, κυρίως εκείνες της Γουόλ Στριτ, βλέπουν πως η λειτουργία τους εξακολουθεί να επηρεάζεται από τη θεομηνία.

Το νότιο τμήμα του Μανχάταν, και κυρίως ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Γουόλ Στριτ, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και πολλές ημέρες. Η έδρα της Citigroup, στη συνοικία Τραϊμπέκα, πλημμύρισε και τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά .

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τις τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς σε πολλές εταιρίες, τα τηλέφωνα είναι νεκρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ένα από τα διοικητικά κτίρια της τηλεφωνικής εταιρίας Verizon στο νότιο Μανχάταν πλημμύρισε. Το τηλεφωνικό δίκτυό της έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρη την περιοχή, λόγω διακοπών ρεύματος και η εταιρία παραδέχθηκε πως πρέπει «εν καιρώ» να το επαναφέρει στην κανονική λειτουργία του.

Για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης η επίπτωση του τυφώνα Σάντι υπήρξε ακόμη πιο καταστροφική: σχεδόν το σύνολο των γραφείων και των καταστημάτων στο νότιο Μανχάταν είναι κλειστά από τη Δευτέρα λόγω έλλειψης ρεύματος, συγκοινωνιών και τηλεφωνικών δικτύων.

Ακόμα και τα καταστήματα σε συνοικίες που δεν υπέστησαν βλάβες παραπονούνται για μεγάλες απώλειες στον κύκλο εργασιών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.