Μετά από έρευνα της αστυνομίας ανακαλύφθηκε πως οι τρομοκράτες από το Μαρόκο διέθεταν ζώνες με ενεργά εκρηκτικά και μία από αυτές εντοπίστηκε στο σπίτι της πόλης Αλκανάρ, στο οποίο είχαν αποθηκευτεί οι 120 μπουκάλες βουτανίου και το οποίο γκρεμίστηκε μετά από έκρηξη.

Σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση, η καταλανική αστυνομία εντόπισε μία ζώνη με ενεργά εκρηκτικά στα χαλάσματα του σπιτιού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών που σκόπευαν να ενεργοποιήσουν οι τρομοκράτες σε μία ευρύτερη επίθεση στην περιοχή της Καταλονίας. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκε και το πτώμα του ιμάμη Αμπντελμπακί Ες Σατί, ο οποίος θεωρείται ως εγκέφαλος της όλης επιχείρησης και ενός ακόμα ατόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramblas στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και άλλοι 120 τραυματίστηκαν. Στη δεύτερη επίθεση, οι πέντε τρομοκράτες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μάρκας Audi που ανατράπηκε, φορούσαν ζώνες με ψεύτικα εκρηκτικά, όπως και ο οδηγός του λευκού βαν που σκόρπισε τον θάνατο στο κέντρο της καταλανιμκής πρωτεύουσας, Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος εντοπίστηκε σε αμπελώνα 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών