Έκκληση δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος στα χέρια ισλαμιστών στη Συρία (video)

Έκκληση δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος στα χέρια ισλαμιστών στη Συρία (video)

Έκκληση στις συριακές, τις ουκρανικές και τις ρωσικές αρχές να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των απαγωγέων της απευθύνει σε βίντεο που ανέβηκε στο Youtube, η ουκρανή δημοσιογράφος Άνκαρ Κότσνεβα, που κρατείται όμηρος από τους σύρους αντάρτες.

«Ονομάζομαι Άνκαρ και αυτή τη στιγμή είμαι στη Χομς. Ζητώ από την πρεσβεία της Ουκρανίας, της Ρωσίας, αλλά και από τη συριακή κυβέρνηση να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των απαγωγέων μου», δηλώνει στα αραβικά η δημοσιογράφος, που απήχθη στις 9 Οκτωβρίου .

Η Άνκαρ Κότσνεβα εργαζόταν ως διερμηνέας για την αποστολή ενός ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου στη Συρία.

Η δημοσιογράφος, που μιλά καλά αραβικά, είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις στη συριακή τηλεόραση υπέρ του καθεστώτος Άσαντ και είχε δεχθεί απειλές από τους εξεγερμένους, όπως δήλωσε μια φίλη της, την οποία επικαλείται η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Τρεις ακόμη ξένοι δημοσιογράφοι αγνοούνται στη Συρία. Ο τούρκος Κουνιέτ Ουνάλ και ο Μπασάρ Φάχμι, δημοσιογράφοι του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού αλ Χούρα, εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου από το Χαλέπι. Ο αμερικανός δημοσιογράφος Όστιν Τάις αγνοείται από τις 13 Αυγούστου, οπότε βρισκόταν σε προάστιο της Δαμασκού.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις αρχές Οκτωβρίου δείχνει τον Τάις με δεμένα τα μάτια, όμως δεν δίνει πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής του.

Συνολικά 14 δημοσιογράφοι, ξένοι και σύροι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της ψευτοεπανάστασης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011. Επιπλέον 38 πολίτες δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.