ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αφγανιστάν: Δε θα υπάρξει πρόοδος με τους Ταλιμπάν πριν το 2014

Αφγανιστάν: Δε θα υπάρξει πρόοδος με τους Ταλιμπάν πριν το 2014

Δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει άμεσες συνομιλίες με τους Ταλιμπάν η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και δεν αναμένεται να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα αυτό πριν το 2014, οπότε θα αποχωρήσει από τη χώρα η πλειονότητα των μάχιμων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα Αφγανός αξιωματούχος που συμμετέχει στις προσπάθειες συμφιλίωσης.

«Δεν αναμένεται να σημειωθεί σημαντική πρόοδος πριν τις εκλογές του 2014», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Μια πολιτική συμφωνία μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα προτού αποχωρήσουν τα μάχιμα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο τέλος του 2014.

Αφγανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκφράσει την ελπίδα να σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες συμφιλίωσης πριν τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2014, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να υπάρξει παρατεταμένη αστάθεια στο Αφγανιστάν.

«Υπήρξαν σποραδικές επαφές, όμως δεν έχουν γίνει συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο ούτε στο Αφγανιστάν, ούτε σε άλλες χώρες», σημείωσε ο αφγανός αξιωματούχος.

Οι επαφές που έχουν γίνει με τους Ταλιμπάν είναι περιορισμένες, όπως άφησε να εννοηθεί ο αξιωματούχος αυτός. «Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα ένας αξιωματούχος ίσως συναντηθεί με κάποιους διοικητές των Ταλιμπάν και τους ζητήσει να μην επιτίθενται σε σχολεία».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το γειτονικό Πακιστάν, που φέρεται να συνδέεται με τους Αφγανούς αντάρτες, είναι σε θέση να βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το Αφγανιστάν, όμως πρέπει να κάνει περισσότερα από το να εκδίδει απλώς ανακοινώσεις υποστήριξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.