ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συλλήψεις στο Ιράν για τον θάνατο του μπλόγκερ Σατάρ Μπεχεστί

Συλλήψεις στο Ιράν για τον θάνατο του μπλόγκερ Σατάρ Μπεχεστί

Ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι συνελήφθησαν «πολλοί άνθρωποι» στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του μπλόγκερ Σατάρ Μπεχεστί ενόσω βρισκόταν υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

«Χθες (Δευτέρα) συνελήφθησαν πολλοί άνθρωποι», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης Αμπάς Τζαφαραμπαντί, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

«Μόλις ενημερωθήκαμε για τον θάνατο (του Μπεχεστί) ξεκινήσαμε έρευνα (…) ελπίζουμε να μπορέσουμε να δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματά της σε δέκα ημέρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Διεξάγεται ενδελεχής έρευνα σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης έπειτα από ειδικό αίτημα του επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας, αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζανί», είχε ανακοινώσει την Κυριακή το Ανώτατο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ο 35χρονος μπλόγκερ φέρεται να πέθανε αφού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια στο κέντρο κράτησης Καχριζάκ. Ο Μπεχεστί είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του εξαιτίας του ιστολογίου του μέσω του οποίου επέκρινε την ιρανική κυβέρνηση.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους αναφέρουν ότι ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Ετζεϊέ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι ο Μπεχεστί συνελήφθη στις 30 Οκτωβρίου και το πτώμα του βρέθηκε στις 3 Νοεμβρίου την ώρα που ο φρουρός του έφερε το πρωινό στο κελί του.

Εξάλλου δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Μπεχεστί κρατούνταν στη φυλακή Εβίν και όχι στην Καχριζάκ, όπως ισχυρίζονται οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το 2009 ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε ζητήσει να κλείσει προσωρινά το κέντρο κράτησης Καχριζάκ μετά τον θάνατο τριών αντιφρονούντων που υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια από τους φρουρούς, ενώ πολλοί αξιωματούχοι της φυλακής είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.