ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου για τις ισραηλινές επιδρομές

Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου για τις ισραηλινές επιδρομές

Η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κάιρο , ύστερα από αίτημα της Αιγύπτου και των Παλαιστινίων.

Η Αίγυπτος κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να «παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα», ενώ την ίδια ώρα ζήτησε επισήμως έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξεταστεί η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Γάζας.

Ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στον ΟΗΕ έστειλε επίσημο αίτημα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον πρεσβευτή της Ινδίας ή χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την περίοδο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως χθες βράδυ για να συζητήσει για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, αλλά δεν έλαβε καμιά απόφαση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ετοιμάζονται για να επεκτείνουν την επιχείρησή τους κατά της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας. Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν μετά το θάνατο του αρχηγού του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, του Αχμεντ Σαΐντ Χαλίλ αλ-Τζαμπάρι χθες, σε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ-Θάνι προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο μετά τις «φονικές του επιδρομές» στη Γάζα.

«Αυτή η απαράδεκτη επίθεση δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη», δήλωσε ο σεΐχης Χάμαντ το βράδυ της Τετάρτης στο Ριάντ, όπου μετείχε σε μια σύνοδο των μοναρχιών του Κόλπου και της Ρωσίας για την κατάσταση στη Συρία, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Qna.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να προασπίσει την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο. Απορρίπτουμε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό αλλά αυτού του είδους οι ανεύθυνες και αδικαιολόγητες επιθέσεις πρέπει να καταδικάζονται από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι η κλιμάκωση της βίας στη Γάζα «ευνοεί τον εξτρεμισμό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Νετανιάχου χθες βράδυ και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της εναντίον του Ισραήλ ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, αναφέρει δημοσίευμα του ΑΜΠΕ-ΜΠΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν επικοινώνησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι εκφράζοντας ανησυχία για την “επιδείνωση της κατάστασης”.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου συνομίλησε και με τον αμερικανό ομόλογό του και συμφώνησαν ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να αποκλιμακωθεί η ένταση το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η γειτονική Αίγυπτος καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ, κάλεσε τον ισραηλινό πρεσβευτή στο Κάιρο για να ζητήσει εξηγήσεις, ζητώντας ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου.

Στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης όπου εδρεύει η Παλαιστινιακή Αρχή, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την ισραηλινή επιχείρηση. Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς προειδοποίησε για τη σοβαρότητα της κλιμάκωσης των ισραηλινών επιδρομών και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό τους σε δήλωσή του που μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.