Έκκληση στον ΟΗΕ για να αποτραπεί η γενοκτονία των Ροχίγκια στη Μιανμάρ

Έκκληση στον ΟΗΕ  για να αποτραπεί η γενοκτονία των Ροχίγκια στη Μιανμάρ

Έκκληση απηύθυνε στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το Τζιμπουτί ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC),  να σώσουν από μια «γενοκτονία» τη μουσουλμανική μειονότητα Ροχίγκια στη Μιανμάρ.

Με την ευκαιρία της ιστορικής επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στη Ρανγκούν, «αναμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Μιανμάρ για να προστατεύσει αυτή τη μειονότητα», δήλωσε ο Μαχαμούντ Αλι Γιουσούφ, Υπουργός Εξωτερικών του Τζιμπουτί και Πρόεδρος του OIC.

Η Ρανγκούν αρνήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου το άνοιγμα μιας εκπροσώπησης του OIC στη Μιανμάρ, όπου η βία μεταξύ των βουδιστών και των εθνοτήτων Ραχίν και Ροχίνγκια έχει προκαλέσει τουλάχιστον 90 νεκρούς σε τρεις μήνες στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι γενοκτονία», δήλωσε ο κ. Αλι Γιουσούφ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του Οργανισμού στο Τζιμπουτί.

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα άλλα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα για να σώσουν αυτή τη μειονότητα, που αντιμετωπίζει πολιτική καταπίεση και γενοκτονία», είπε.

Οι περίπου 800.000 Ροχίνγκια της Μιανμάρ που ομιλούν μια διάλεκτο παρόμοια με αυτή που ομιλείται στο Μπαγκλαντές, θεωρούνται από την κυβέρνηση της Μιανμάρ και πολλούς πολίτες της χώρας παράνομοι μετανάστες και δεν αναγνωρίζονται ως πολίτες της Μιανμάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.