ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο Κάιρο βρέθηκε ο επικεφαλής της Χαμάς το Σάββατο

Στο Κάιρο βρέθηκε ο επικεφαλής της Χαμάς το Σάββατο

Ο Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής της Χαμάς, βρέθηκε το Σάββατο  στο Κάιρο, όπου έχει συνομιλίες για την εξεύρεση μιας λύσης για την κρίση στη Γάζα, αλλά το κίνημά του δεν δείχνει να είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί μια εκεχειρία χωρίς να έχει εγγυήσεις ότι το Ισραήλ θα τη σεβαστεί, έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χαμάς.

Ο Μεσάαλ θα είχε συνάντηση με το επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών και θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον εμίρη του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Χαλίφα αλ Θάνι, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, συμφωνήσαμε για μια ανακωχή, και αυτή διεκόπη σε ένα 48ωρο», υπενθύμισε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στην επίθεση του ισραηλινού στρατού που είχε στόχο τον επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Άχμεντ Τζαμπάρι την Τετάρτη μετά τη ρίψη ρουκετών.

Παράλληλα παλαιστινιακές ιατρικές πηγές στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 10 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον 5 μαχητές της Χαμάς, σκοτώθηκαν σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από τους οποίους καταστράφηκε επίσης η έδρα της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης την περασμένη Τετάρτη, συνολικά 43 άνθρωποι –40 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί– έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 400, εκ των οποίων περίπου 385 Παλαιστίνιοι, έχουν τραυματιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.