ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεχίζονται οι μάχες στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Συρία

Σε νέους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων νοτίως της Δαμασκού προχώρησε την Κυριακή ο συριακός στρατός, ενώ σφοδρές μάχες μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών μαίνονταν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Υπό τον έλεγχο ανταρτών τέθηκε, έπειτα από μία εβδομάδα συγκρούσεων, το αεροδρόμιο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ που χρησιμοποιείτο από τις στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας πολίτης σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν από πυρά πυροβολικού στην περιοχή Χατζάρ αλ-Ασουάντ, νοτίως της πρωτεύουσας.

Στο βορρά, στο Χαλέπι και την περιφέρειά του, σφοδρές μάχες σημειώνονταν σε αρκετές συνοικίες της πόλης και στις γύρω περιοχές.

Στην ίδια επαρχία, οι μάχες μαίνονταν γύρω από τη στρατιωτική βάση 46 που πολιορκείται εδώ και αρκετές εβδομάδες από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν νέα έφοδο νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Το πυροβολικό βομβάρδισε επίσης τις επαρχίες Ντεράα, στο νότο, και Ντέιρ Εζόρ, ανατολικά, όπου οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, ύστερα από εβδομάδες μαχών, ένα πολιτικό αεροδρόμιο που χρησιμοποιείτο από τα ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Τουλάχιστον δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα των δυνάμεων του τακτικού στρατού στην κεντρική επαρχία Χάμα.

Το Σάββατο, 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 39.000 από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από 20 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.