Οι εξτρεμιστές του Καυκάσου παγκόσμια απειλή κατά τους Αμερικανούς

Οι εξτρεμιστές του Καυκάσου παγκόσμια απειλή κατά τους Αμερικανούς

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες από το κέντρο στρατηγικών και διεθνών σπουδών πιστεύουν ότι η οργάνωση των ισλαμιστών ανταρτών  του Καυκάσου αποτελούν παγκόσμια απειλή σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tacc.

Το «Εμιράτο του Καυκάσου» είναι μια διεθνής τρομοκρατική οργάνωση που προωθεί τις ιδέες του θρησκευτικού φανατισμού και εξτρεμισμού , με αποσχιστικές τάσεις και απαιτεί την απόσχιση ολόκληρης της περιοχής από την ρωσική ομοσπονδία και την επιβολή του ισλαμικού νόμου.

 Για τον σκοπό αυτό η οργάνωση αυτή αλλά και άλλες ισλαμικές οργανώσεις πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Καυκάσου σκοτώνοντας όχι μόνο στρατιώτες και αστυνομικούς αλλά και αθώους πολίτες. Επίσης με την πάροδο των ετών η δράση τους έχει εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου και όχι μόνο.  Επιθέσεις αρχίζουν να υλοποιούνται σιγά-σιγά και σε πόλεις σαν την Μόσχα προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν την κεντρική κυβέρνηση και να επιτύχουν τους πολιτικούς  σκοπούς τους.

Το θέμα είναι ότι ο εξτρεμισμός του Καυκάσου γίνεται παγκόσμιος και ακολουθεί τα αρχικά χνάρια των άλλων τοπικών τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε ο επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο στρατηγικών και διεθνών σπουδών της Ουάσιγκτον, Gordon Hahn.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr           

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.