ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Χαμάς: “Η Δύση μεροληπτεί και δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να αμυνθούμε”

Χαμάς: “Η Δύση μεροληπτεί και δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να αμυνθούμε”

«Δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε σιωπηλά», διαμηνύει ο αντιπρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Μουσά Αμπουμαρζούκ.

Σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian: «Η Δύση μεροληπτεί και δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να αμυνθούμε. Aν οι ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είχαν ελέγξει τα γεγονότα, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις». Με αυτόν τον τρόπο απαντά στις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν ότι για την εντεινόμενη κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ευθύνονται οι πύραυλοι που εξαπέλυσε εναντίον του Τελ Αβίβ η Χαμάς.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν μεταβαίνει στο Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μόρσι. Οι δύο άνδρες θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για μία ειρηνευτική οδό.  Την ίδια ώρα, τα ισραηλινά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ήδη μία ισραηλινή αποστολή βρίσκεται στην Αίγυπτο όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Τζιούλιο Τέρζι, επικαλούμενος συζητήσεις του με αξιωματούχους στο Ισραήλ, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες την πεποίθηση πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μέσα στις επόμενες ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.