ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η 14χρονη Malala που επέζησε από τους Ταλιμπάν και κινδυνεύει με θανατική ποινή

Η 14χρονη Malala που επέζησε από τους Ταλιμπάν και κινδυνεύει με θανατική ποινή

Για την άμεση απέλαση της Malala Malala Yousafzai, πιέζουν ακραίοι ισλαμιστές που ζούνε στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την αμφιλεγόμενο κληρικό Anjem Choudary, η επικήρυξη θα ανακοινωθεί στο Κόκκινο Τζαμί της Ισλαμαμπάντ αργότερα μέσα στο μήνα.

Η 15 χρονη Malala πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν γιατί τόλμησε να διεκδικήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση τόσο για την ίδια όσο και για τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της.

Τώρα το ανήλικο κορίτσι κατηγορείται ότι γυρνάει την πλάτη της στο Ισλάμ. Αν και συνήθως η απάρνηση προς το Ισλάμ  επισύρει τη θανατική ποινή ωστόσο ο Choudary δεν κάνει ζητάει το θάνατο της Malala. Ο πρώην δικηγόρος του κοριστιού πιστεύει ότι η μαθήτρια χρησιμοποιείται ως εργαλείο προπαγάνδας από τις ΗΠΑ και το Πακιστάν.

Ο Choudary, ο οποίος ζει στο Ilford του Λονδίνου είναι ο συν-ιδρυτής της ισλαμικής οργάνωσης αλ-Muhajiroun η οποία κατά καιρούς έχει οργανώσει πολλές διαδηλώσεις κατά των Δυτικών.

Ο κληρικός δήλωσε στη «Daily Star»: «Αν κάποιος αποστατήσει όπως αυτή η γυναίκα, κάνει σύμμαχό της τους Αμερικανούς, λέει πως το αγαπημένο της πρόσωπο είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν ασπάζεται την Σαρία και θέλει να ζήσει κάτω από ένα κοσμικό κράτος τότε έχει θέσει σοβαρά τον εαυτό της σε μια πολύ επισφαλή κατάσταση. Δεν είναι έκπληξη αυτό που της συνέβη στο Πακιστάν. Η Malala είναι μια ώριμη γυναίκα του Ισλάμ και πρέπει να συμεριφέρεται σαν ενήλικη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.