N.Τραμπ προς M.Αμπάς: «Θα μεταφέρουμε την πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ»

N.Τραμπ προς M.Αμπάς: «Θα μεταφέρουμε την πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ»

Σε εξαιρετικά δυσοίωνες εξελίξεις για την περιοχή της Μέσης Ανατολής παραπέμπουν οι πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδεται από πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ηγέτη της Παλαιστικής Αρχής Μαχμούντ Αμπας του δήλωσε ότι η απόφασή του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ είναι οριστική.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι συνομίλησε επίσης ή πρόκεται να έχει μια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τραμπ θα ανακοινώσει την Τετάρτη ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς ότι θέλει «να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», όπως έγινε γνωστό από πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αμπάς, ο τελευταίος προειδοποίησε τον Τραμπ ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα έχει «επικίνδυνες συνέπειες».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος, η Παλαιστινιακή Αρχή, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες έχουν προειδοποιήσει ότι μια τέτοια αναγνώριση θα έχει αντίκτυπο σε όλη την περιοχή και θα είναι καταστροφική για την ειρηνευτική διαδικασία.

https://twitter.com/AFP/status/938073761517047809

https://twitter.com/joedyke/status/938073836750364672

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.