ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αίγυπτος: Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Αίγυπτος: Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Συνεχίστηκαν και σήμερα τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στο κέντρο του Καΐρου κατά την επέτειο των αιματηρών επεισοδίων μεταξύ ακτιβιστών και δυνάμεων ασφαλείας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 61 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Οι ακτιβιστές κάλεσαν σε διαδήλωση χθες (Δευτέρα) για να ασκήσουν πίεση στον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για δολοφονίες και κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των στρατηγών που ανέλαβε την εξουσία μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξέγερση τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι αψιμαχίες ξέσπασαν στο σημείο όπου είχαν σημειωθεί οι συγκρούσεις πέρυσι και από τις οποίες 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού συμβουλίου που κυβερνούσε τη χώρα πριν από την εκλογή του Μόρσι τον Ιούνιο.

Δέκα εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στον τελευταίο γύρο της βίας, κατά τον οποίο οι διαδηλωτές που εκσφενδόνιζαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας που φρουρεί το υπουργείο Εσωτερικών, απωθήθηκαν με δακρυγόνα.

Ο εισαγγελέας διέταξε την διεξαγωγή έρευνας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, δίνοντας τα στοιχεία για τους συλληφθέντες και τους τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.