Επίθεση αυτοκτονίας με δύο νεκρούς στη διπλωματική ζώνη της Καμπούλ

Επίθεση αυτοκτονίας με δύο νεκρούς στη διπλωματική ζώνη της Καμπούλ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρία άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στη διπλωματική ζώνη της Καμπούλ, σε μία από τις πλέον προστατευμένες περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, Αγιούμπ Σαλάνγκι ,δήλωσε ότι την επίθεση πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ενώ ο υπαρχηγός του έκανε λόγο για δύο βομβιστές.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο στόχος της επίθεσης, ωστόσο οι αφγανικές αρχές αναγνωρίζουν ότι σημειώθηκε κοντά στο αμερικανικό στρατόπεδο Εγκερς στην «πράσινη ζώνη» της Καμπούλ που στεγάζει πρεσβείες, το στρατηγείο της νατοϊκής δύναμης Isaf και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν «Μεγάλος αριθμός φενταγίν, οπλισμένων με βαρέα και ελαφρά όπλα επετέθησαν εναντίον σημαντικού γραφείου της CIA στο κέντρο της Καμπούλ…Ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες, τον αριθμό των οποίων δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε και οι μάχες συνεχίζονται»

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από το γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου στην Καμπούλ, που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον τόπο της πρώτης έκρηξης, δεν ακούστηκε καμία ανταλλαγή πυρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.