Κάιρο: Εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε στούντιο του Al Jazeera

Κάιρο: Εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε στούντιο του Al Jazeera

Εξαγριωμένο πλήθος στο Κάιρο πυρπόλησε ένα στούντιο που χρησιμοποιείται από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ.

Το στούντιο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και νεαρών που οργάνωσαν κινητοποιήσεις για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από τις πολύνεκρες ταραχές που ξέσπασαν πέρσι εκεί και έχει θέα στην πλατεία Ταχρίρ.

Ο πρώτος όροφος των γραφείων όπου στεγάζεται το Al Jazeera Mubasher Misr, ο σταθμός που ιδρύθηκε μετά την εξέγερση και την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά. Τα παράθυρα του στούντιο έσπασαν και μέσα στο κτήριο βρέθηκαν δύο άδεια μπουκάλια τα οποία πιθανότατα είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών μολότοφ. Ο συγκεκριμένος σταθμός καλύπτει κυρίως θέματα αιγυπτιακού ενδιαφέροντος.

Το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε τους δράστες “ταραχοποιούς” που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι πήγαν στο στούντιο για να ερευνήσουν την υπόθεση.

“Έξω από το στούντιο είχαν μαζευτεί γύρω στα 200 με 250 άτομα που φώναζαν συνθήματα εναντίον του καναλιού”, δήλωσε από την πλευρά του ο Άχμεντ Ντεσούκι, ένας παραγωγός του καναλιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.