ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Νιγηρία θα στείλει 3300 στρατιώτες στο Μάλι

Η Νιγηρία θα στείλει 3300 στρατιώτες  στο Μάλι

Σύμφωνα με  τον εκπρόσωπο  του υπουργείου Άμυνας της Νιγηρίας περίπου 3300 στρατιώτες θα σταλούν  στο Μάλι ως μέρος της ειρηνευτικής δύναμης με σκοπό να αποσπάσουν τον έλεγχο της χώρας από  τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

” Η Νιγηρία αναμένεται να στείλει περίπου 3300 στρατιώτες  για αυτό έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση της χώρας στην δυτικοαφρικανική ένωση   ECOWAS,”  δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Olusola Obada .

“Θέλω να πω ότι σήμερα, η περιοχή Σαχέλ προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλους αλλά και στην  διεθνή κοινότητα. Το θέμα του Σαχέλ δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά την δυτική Αφρική  αλλά ολόκληρη την ήπειρο.

Αντάρτες Τουαρέγκ  και ένοπλοι ισλαμιστές , με κάποιες διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ανέλαβαν τον έλεγχο της τεράστιας περιοχής βόρεια του Μάλι, που κάποτε θεωρούνταν μία από τα πιο σταθερές δημοκρατίες της δυτικής Αφρικής, μετά όμως από το πραξικόπημα του Μαρτίου στην πρωτεύουσα Μπαμάκο δημιουργήθηκε ένα κενό εξουσίας.

Η Περιφερειακή ένωση χωρών δυτικής  Αφρικής ECOWAS συμφώνησε  να στείλει ειρηνευτική δύναμη στην δοκιμαζόμενη επαρχία στο  Μάλι για να αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια .

Επίσης στρατιώτες θα στείλουν εκτός από την Νιγηρία, η Σενεγάλη, ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο, ή Γκάνα και το Τόγκο, αλλά και, ενδεχομένως, και  χώρες έξω από την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.