Χαμάς: “Όσοι ευθύνονται για την εκτέλεση των συνεργατών του Ισραήλ θα τιμωρηθούν”

Χαμάς: “Όσοι ευθύνονται για την εκτέλεση των συνεργατών του Ισραήλ θα τιμωρηθούν”

“Παράνομη” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής ηγέτης της Χαμάς σήμερα την εκτέλεση έξι Παλαιστινίων στη Γάζα οι οποίοι φέρονται να συνεργάζονταν με το Ισραήλ.

Ο Μούσα Άμπου Μαρζούκ σε σχόλιά του που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook σήμερα κάλεσε τη διοίκηση της Χαμάς να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα παίρνει τον νόμο στα χέρια του.

«Η τιμωρία συνεργατών και κυρίως αυτών που εμπλέκονται στη δολοφονία ηγετών μας πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον νόμο και μέσω των νόμιμων διαδικασιών», σημείωσε ο Άμπου Μαρζούκ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός αλ Άκσα της Χαμάς, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί, μετέδωσε χθες Τρίτη ότι Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν στη Λωρίδα της Γάζας έξι ανθρώπους που φέρονται να συνεργάζονταν με το Ισραήλ.

«Είχαν στην κατοχή τους εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για να καταγράψουν θέσεις», δήλωσε η πηγή.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Χαμάς μετέδωσε ότι οι άνδρες αυτοί εκτελέστηκαν χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «ένοπλοι άνδρες που επέβαιναν σε ένα φορτηγάκι πάρκαραν στη συνοικία, έσπρωξαν έξι άνδρες έξω από το όχημα και τους πυροβόλησαν». Οι ένοπλοι έδεσαν με αλυσίδες το πτώμα ενός εκ των ανδρών σε μια μοτοσικλέτα και το έσυραν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Γάζας.

Προβληματισμένος από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά το συμβάν, ο Άμπου Μαρζούκ πρόσθεσε: «Ο τρόπος που σκοτώθηκαν αυτοί οι συνεργάτες και οι εικόνες που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό τους είναι εντελώς απαράδεκτες».

«Όσοι ευθύνονται πρέπει να τιμωρηθούν και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί», υπογράμμισε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.