Άντρας κρατάει ομήρους στην Ιαπωνία και απαιτεί να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Άντρας κρατάει ομήρους στην Ιαπωνία και απαιτεί να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Ένας άντρας με τη χρήση μαχαιριού, κρατάει πέντε ομήρους σε μία μικρή τράπεζα, απαιτώντας να παραιτηθεί η κυβέρνηση του ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα.

Εκπρόσωπος της τράπεζας Toyokawa Shinkin στην περιφέρεια Αΐτσι της κεντρικής Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι κρατούνται όμηροι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, εισήλθε στην τράπεζα νωρίς το μεσημέρι (τοπική ώρα),  ζήτησε να φάει και να πιεί κάτι και να του δώσουν ένα μεγάφωνο.

Η αστυνομία καταβάλλει αυτή την ώρα προσπάθειες να τον πείσει να παραδοθεί, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NHK. «Θέλω να παραιτηθεί  ο Νόντα. Θέλω να εκφράσω τις απόψεις μου», είπε ο άγνωστος, σύμφωνα με τον NHK ο οποίος επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Στην Ιαπωνία σπανίως σημειώνονται συλλήψεις ομήρων και βίαια εγκλήματα.Η Ιαπωνία διέλυσε την κάτω βουλή αυτό τον μήνα και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 16 Δεκεμβρίου,  από τις οποίες πιθανόν να επανέλθει στην εξουσία το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο κυβέρνησε επί μακρόν με επικεφαλής έναν συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό.

Η στήριξη για το Δημοκρατικό Κόμμα του Νόντα έχει μειωθεί από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από τρία χρόνια και πολλοί ψηφοφόροι δηλώνουν απογοητευμένοι από την αποτυχία του να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.