Αντάρτες στην Υεμένη πραγματοποιήσαν δολιοφθορά σε αγωγό πετρελαίου

Αντάρτες στην Υεμένη πραγματοποιήσαν δολιοφθορά σε αγωγό πετρελαίου

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και μερικοί  άλλοι τραυματίστηκαν όταν αντάρτες των φυλών Habab Wadi τους έστησαν ενέδρα αναφέρει η ιστοσελίδα yementimes.com.

Ο συνταγματάρχης Αλί Αλ-Asdi, διοικητής τάγματος της 312ης Ταξιαρχίας , έχασε την ζωή του και τραυματίσθηκε ο συνταγματάρχης Saleh Al-Bukair μαζί με πολλούς άλλους στρατιώτες.

Οι στρατιώτες πήγαν να διασφαλίσουν την λειτουργία αγωγού πετρελαίου ό οποίος είχε δεχθεί σαμποτάζ από τους αντάρτες  των φυλών Habab Wadi στην περιοχή  Serwah στην Κοιλάδα του Marib.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή οι σαμποτέρ αντάρτες επιτέθηκαν στον αγωγό αφού όπως ισχυρίσθηκαν η κυβέρνηση της χώρας  αγνόησε τις απαιτήσεις τους «σπρώχνοντας» τους στην ουσία να πραγματοποιήσουν δολιοφθορά στο αγωγό πετρελαίου ως αντίποινα .

Ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Υεμένης   N.Moa’iri δήλωσε  ότι η έκρηξη  αυτή  είναι η τέταρτη μέσα σε ένα μήνα οδηγώντας  σε αδιέξοδο την κυβέρνηση .

Σε έναν  αγωγό πετρελαίου που συνδέει το ανατολικό κοιτάσματα πετρελαίου στην Υεμένη με τους σταθμούς πετρελαίου στην Ερυθρά Θάλασσα πραγματοποιήθηκαν δύο εκρήξεις στις  12 Νοεμβρίου απο αγνώστους, με αποτέλεσμα ο  αγωγός  να διακόψει  την προμήθεια πετρελαίου.           

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.