ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Άλλος ένας Θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Πεκίνο

Άλλος ένας Θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Πεκίνο

Ένας πολίτης του Θιβέτ, αυτοπυρπολήθηκε την Παρασκευή σε περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας, όπου εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία των Θιβετιανών κατά της κηδεμονίας του Πεκίνου, ανέφερε το Σάββατο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, χωρίς όμως να αναφέρει την αιτία της αυτοκτονίας.

Ο πολίτης που σύμφωνα με τις αρχές γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1985, ολοκλήρωσε την απεγνωσμένη κίνησή του, στην επαρχία Κινγκάι.

Την περασμένη Πέμπτη, ο 19χρονος Λιμπόνγκ Τσερίνγκ, πέθανε με τον ίδιο τρόπο, καθώς έβαλε φωτιά στα ρούχα του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Δύο άλλοι Θιβετιανοί έχασαν τη ζωή τους για τον ίδιο λόγο την Δευτέρα και την Τρίτη.

Περισσότερα από 70 άτομα, κυρίως βουδιστές μοναχοί, έχουν προσπαθήσει ή έχουν θέσει τέλος στη ζωή τους, αυτοπυρπολούμενοι, από την αρχή του 2011, στις κινεζικές περιοχές που κατοικούνται από Θιβετιανούς.

Έτσι αντιδρούν κατά των κινεζικών αρχών, τις οποίες κατηγορούν ότι καταστέλλουν τον πολιτισμό και τη θρησκεία τους.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα και έως το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όπου αναδείχτηκε η νέα κομματική ηγεσία, οι αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις των Θιβετιανών, έχουν πολλαπλασιαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.