ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλλαγή ρωσικής στρατηγικής στο Νταγκεστάν

Αλλαγή ρωσικής στρατηγικής στο Νταγκεστάν

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας ειδικής μονάδος από άνδρες που προέρχονται από την περιοχή του Νταγκεστάν, στο πλαίσιο της αλλαγής στρατηγικής αντιμετώπισης των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στην περιοχή.

Η δημιουργία μιας τέτοιας «ειδικής μονάδος» θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και στο αγώνα της Ρωσίας εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών που έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα ειδικά το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της δημοκρατίας του Νταγκεστάν με συχνές  επιθέσεις αυτοκτονίας .   

Το Νταγκεστάν έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων, στο Βόρειο Καύκασο.

Κάθε χρόνο περίπου 25.000 έφηβοι αποφοιτούν από το λύκειο. Ο αριθμός των νέων ανδρών που είναι κατάλληλως προς στράτευση  υπολογίζεται σε 40.000, αλλά μόνο περίπου 180 άτομα τελικά εντάσσονται στις ρωσικές ΕΔ.

Όλοι τους ανεξαιρέτως θα χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών στην δημιουργία ειδική ένοπλης μονάδας επιπέδου τάγματος πεζικού  και άνω, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων  και θα χρησιμοποιείται ως «μονάδα εκτάκτων αναγκών» υπό την ηγεσία του ρωσικού ΥΠΕΣ και όχι του ρωσικού Στρατού.

Σύμφωνα με την Zulfia Magomedova, η οποία ηγείται της επιτροπής των “Μητέρων των Στρατιωτών του Νταγκεστάν”, μέχρι το 2008 περίπου 15.000-20.000 νέοι  από την περιοχή του Καυκάσου κατατάσσονταν στις ένοπλες δυνάμεις κάθε χρόνο. Από τότε, όμως, ο αριθμός έχει πέσει κατακόρυφα.

Η απόφαση για τη δημιουργία του «ειδικού τάγματος του Daghestan» φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα της απόφασης των ανώτατων κλιμακίων  του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την εβδομαδιαία  εφημερίδα “Novoe Delo,” .

Η δημιουργία του «ειδικού Τάγματος του Daghestan» θα μπορούσε να σημάνει ταυτόχρονα τη μελλοντική επέκταση και στο  Νταγκεστάν της ρωσικής  στρατηγικής που εφαρμόζεται ήδη στην Τσετσενία από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η στρατηγική αυτή συνεπάγεται τη μεταβίβαση της ευθύνης για την εξουδετέρωση της Τσετσένων ισλαμιστών ανταρτών στις τοπικές δυνάμεις της δημοκρατίας αυτής  με κυβερνήτη τον Πρόεδρο Ασλάν Μασχάντοφ .

Με άλλα λόγια,  η πειραματική δημιουργία της ειδικής  μονάδας αποκλειστικά από άτομα τοπικής καταγωγής   στο Νταγκεστάν  αφορά και μόνο στον αποτελεσματικό τρόπο διασφάλισης της σταθερότητας και ασφάλειας στην πολύπαθη ρωσική δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.