ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επανεκδίκαση της υπόθεσης του Φατμίρ Λιμάι για εγκλήματα πολέμου

Επανεκδίκαση της υπόθεσης του Φατμίρ Λιμάι για εγκλήματα πολέμου

Διετάχθη η κράτηση του Φατμίρ Λιμάι, πρώην ηγέτη των κοσοβάρων ανταρτών και πρώην υπουργού της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου από Δικαστήριο της Πρίστινα, καθώς αναμένεται η επανάληψη της δικής του για εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε η νομική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EULEX) στο Κοσσυφοπέδιο, αργά το Σάββατο.

Η αιτιολογία της 30ήμερης κράτησης του Λιμάι και των συγκατηγορουμένων του, μετά την ανάκρισή τους, είναι η μείωση του κινδύνου εκφοβισμού των μαρτύρων, ανέφερε η EULEX.

Ο Λιμάι και τρεις άλλοι πρώην μαχητές, είναι ύποπτοι για αγριότητες εναντίον Σέρβων κρατουμένων στο στρατόπεδο Κλέτσκα κατά τη διάρκεια του πολέμου την περίοδο 1998-1999.

Όλοι είχαν αρχικά απαλλαγεί από τις κατηγορίες του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου, ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 41ος ετών Λιμάι, είναι πρώην διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου και μετά τον πόλεμο εισήλθε στην πολιτική, με το Δημοκρατικό Κόμμα (PDK) του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι. Διετέλεσε αναπληρωτής του Θάτσι στο PDK και κατείχε στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο τη θέση του υπουργού μεταφορών και τηλεπικοινωνιών.

Εκτός από την κατηγορία για εγκλήματα πολέμου, η EULEX έχει καταθέσει κατηγορίες κατά του Λιμάι και έξι ακόμη ατόμων, κατηγορώντας τους για υπεξαίρεση περίπου 2.000.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας από το 2008 έως το 2010.

Το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008 και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε την EULEX για να βοηθήσει στη δημιουργία νομικών θεσμών και στη διοίκηση του κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.