Αποκαλύφθηκαν Βέλγοι κατάσκοποι από τα κοινωνικά δίκτυα

Αποκαλύφθηκαν Βέλγοι κατάσκοποι από τα κοινωνικά δίκτυα

Τα προσωπικά τους στοιχεία και τον τόπο εργασίας τους διέθεσαν ανοιχτά στο κοινό στα δίκτυα LinkedIn και Facebook μερικοί υπάλληλοι της βελγικής Υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Τα προφίλ του προσωπικού της μυστικής υπηρεσίας δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα για να βρεθούν.

«Στις ρωσικές και τις κινέζικες μυστικές υπηρεσίες εργάζονται χιλιάδες άτομα, – δήλωσε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Υπηρεσίας ασφαλείας. – Έχουν τους ανθρώπινους πόρους και το χρόνο, για να βρίσκουν παρόμοιες εγγραφές και να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που υπάρχουν εκεί. Όταν οι άνθρωποί μας εγγράφονται σε αυτές τις ιστοσελίδες, γίνονται στόχοι για τις εχθρικές ενέργειες».

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί όχι μόνο στο Βέλγιο. Για παράδειγμα, πάνω από 200 χρήστες του LinkedIn δηλώνουν ως τόπο εργασίας την CIA των ΗΠΑ, ενώ στο Facebook μπορεί κανείς να βρει εύκολα τους υπαλλήλους της Γενικής υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας της Γαλλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.