Συνελήφθη στη Νότια Κορέα βορειοκορεάτης πράκτορας με στυλό-φονικό όπλο

Συνελήφθη στη Νότια Κορέα βορειοκορεάτης πράκτορας με στυλό-φονικό όπλο

Έναν κατάσκοπο που σκόπευε να δολοφονήσει τον δημοκρατικό υποψήφιο Παρκ-Σανγκ-χακ χρησιμοποιώντας… κινηματογραφικές μεθόδους, συνέλαβαν οι νοτιοκορεατικές αρχές.

Το οπλοστάσιο του επίδοξου δολοφόνου αποτελούσαν δυο στυλό με δηλητήρια και φακοί-περίστροφα.

Το ένα στυλό περιέχει θανατηφόρα δόση δηλητηρίου που μόλις καρφωθεί στο θύμα, εκχύει την ουσία στο αίμα και ακολουθεί άμεση παράλυση των μυών, σταδιακή ασφυξία και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο θάνατος.

Το δεύτερο όπλο του νοτιοκορεάτη… Τζέιμς Μποντ ήταν ένα στυλό που εκτόξευε ένα βελάκι με δηλητήριο που προκαλούσε επίσης τον θάνατο, ενώ ο άντρας ήταν εφοδιασμένος και με έναν φακό που ήταν κατασκευασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να περιέχει τρεις σφαίρες, οι οποίες εκτοξεύονταν προς το θύμα με ακρίβεια αντίστοιχη με ένα κανονικό περίστροφο.

Τα όπλα του κατασκόπου, ο οποίος  καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο CNN σε αποκλειστικό ρεπορτάζ από τη Σεούλ.

Το CNN έδειξε τα όπλα στο παρολίγον θύμα του κατασκόπου, έναν ακτιβιστή από τη Βόρεια Κορέα ο οποίος είναι εγκαταστημένος στη Νότια Κορέα και ασχολείται με τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βορρά, ο οποίος δήλωσε «σοκαρισμένος» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν δεν παρενέβαινε η νοτιοκορεατική αστυνομία ο ίδιος θα ήταν σίγουρα νεκρός.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», τόνισε στο CNN ένας αξιωματούχος της αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Τέτοια όπλα δεν κινούν τις υποψίες κανενός και είναι πολύ αθώα ώστε να εντοπιστούν», επισημαίνει ο αστυνομικός, που πρόσθεσε πως «ο κατάσκοπος ονομάζεται Αν και διατηρούσε επαφή με τον Σανγκ-χακ, λέγοντας του πως θα ήθελε να τον βοηθήσει στο σκοπό του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.