ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βίαιη απάντηση της αστυνομίας σε διαμαρτυρία κατά επέκτασης ορυχείου στη Μιανμάρ

Βίαιη απάντηση της αστυνομίας σε διαμαρτυρία κατά επέκτασης ορυχείου στη Μιανμάρ

Με σκληρό τρόπο απάντησε η αστυνομία της Μιανμάρ στην επιμονή διαδηλωτών να παραμείνουν σε ορυχείο χαλκού, στην επέκταση του οποίου αντιτίθενται, τραυματίζοντας δεκάδες κατά τη διάλυση της. Η κατασκήνωση των διαδηλωτών στο ορυχείο έπιασε φωτιά για ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ανγκ Σουου Κίι θα πήγαινε την Πέμπτη στη διαμαρτυρία για να ακούσει τις θέσεις των κατοίκων, που διαμαρτύρονται ότι για να επεκταθεί το ορυχείο -το οποίο διαχειρίζεται κοινοπραξία μίας εγχώριας και μίας κινεζικής εταιρείας- τους αφαιρείται η γη.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, που είχαν στήσει έξι κατασκηνώσεις αντιδρώντας στην επέκταση του ορυχείου χαλκού στη Μονίουα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, βρίσκονταν και περίπου 200 βουδιστές μοναχοί -που επίσης διαμαρτυρόνται ότι μοναστήρια της περιοχής αναγκάζονται να φύγουν λόγω της επέκτασης.

Η αστυνομία τους απομάκρυνε με δακρυγόνα και αντλίες νερού και «δεκάδες τραυματίστηκαν», όπως μεταδίδει το Reuters, κυρίως μοναχοί που υπέστησαν εγκαύματα από την ανεξήγητη φωτιά. Η κυβέρνηση διέταξε την Τετάρτη τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Το εν λόγω ορυχείο, το  Λετπανταούνγκ, διαχειρίζεται η κινεζική China North Industries με τη συμμετοχή της εγχώριας UMEHL, η οποία ελέγχεται από τον στρατό της Μιανμάρ.

Οι αντιδράσεις, στις οποίες είχαν κινητοποιηθεί εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και αλληλέγγυοι από τις γύρω περιοχές, είχαν ξεκινήσει πριν από περίπου τρεις μήνες. Το Σεπτέμβριο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είχαν ήδη απομακρυνθεί οι κάτοικοι τεσσάρων από τα 26 χωριά που βρίσκονται πάνω στην επέκταση του ορυχείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.