ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Θερμό» επεισόδιο ΗΠΑ-Ρωσίας: RQ-4 Global Hawk πέταξε πάνω από το Καλίνινγκραντ!

«Θερμό» επεισόδιο ΗΠΑ-Ρωσίας: RQ-4 Global Hawk  πέταξε πάνω από το Καλίνινγκραντ!

Τις θέσεις των αντιπλοϊκών συστημάτων K-300P Bastion και Bal (SSC-6 Sennight) τα οποία πραγματοποίησαν στις 15 Μαρτίου ασκήσεις προσομοιώνοντας εκτοξεύσεις κατά στόχων στη Βαλτική από το Καλίνινγκραντ επιχείρησε να καταγράψει μια ημέρα ακριβώς μετά UAV στρατηγικής αναγνώρισης των ΗΠΑ.

Έτσι την Παρασκευή το απόγευμα, ρωσικά ραντάρ «εντόπισαν» αμερικανικό κατασκοπευτικό UAV RQ-4 Global Hawk να καταγράφει θέσεις και δυνάμεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Το RQ-4 Global Hawk πετούσε στα 52.000 πόδια ύψος, με ταχύτητα 361 μίλια την ώρα. Ξεκίνησε την πορεία του από τη Βαλτική Θάλασσα, διένυσε κατά μήκος το Καλίνινγκραντ και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, πραγματοποιώντας κυκλική πτήση πάνω από την πρωτεύουσα Κάουνας, πριν επιστρέψει, μέσω της λιθουανικής επικράτειας, στο διεθνή εναέριο χώρο, πάνω από τη Βαλτική.

Η πτήση του αμερικανικού UAV σημειώθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά την πραγματοποίηση της ρωσικής άσκησης στο θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Στην συγκεκριμένη περιοχή που αποτελεί ρωσική επικράτεια έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και συστήματα βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία είναι σε θέση να πλήξουν στόχους σε εξαιρετικά μακρινή απόσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.