ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Τραμπ με Β.Πούτιν για Συρία εν μέσω νέων ρωσικών προειδοποιήσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Τραμπ με Β.Πούτιν για Συρία εν μέσω νέων ρωσικών προειδοποιήσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία.

Αν και σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους το περιεχόμενο της συνομιλίας αφορούσε τη νίκη του Β.Πούτιν και τα συγχαρητήρια του Αμερικανού προέδρου εντούτοις το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης περιεστράφη γύρω από την κατάσταση στη Συρία, τις αμερικανικές απειλές για στρατιωτικό κτύπημα και τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα υπάρξει απάντηση.

Στο μεταξύ νέες προειδοποιήσεις απεύθυνε η Ρωσία προς τις ΗΠΑ σε ότι αφορά στρατιωτικό κτύπημα στη Συρία μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών της Sergei Ryabkov.

Ο Ryabkov κάλεσε την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για στρατιωτικό κτύπημα στη Συρία και ιδιαίτερα κατά συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι τέτοια σχέδια πρέπει να ανασταλούν άμεσα.

Κάθε τέτοια παράνομη χρήση βίας, παρόμοιας με αυτή που είχε συμβεί πέρυσι στην αεροπορική βάση Shairat θα θεωρηθεί ως πράξη επιθετικότητας εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους και θα έχει την ανάλογη απάντηση».

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρωσικός Στρατός απέτρεψε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα στην Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, οι αντάρτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων ώστε στη συνέχεια να κατηγορήσουν ως υπαίτιους για την χρήση τους τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τις ενέργειες των ΗΠΑ και των χωρών της συμμαχίας» είπε ο Σόϊγκου, προσθέτοντας ότι παρατηρείται δραστηριοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από την Συρία.

Παράλληλα, ο Σεργκέι Σόϊγκου, εξέφρασε την προσδοκία ότι μέσα στην διαμορφούμενη κατάσταση οι δυτικοί εταίροι, κατά τη λήψη των αποφάσεων τους, θα ακολουθούν την κοινή λογική και θα σταματήσουν να παίζουν με τους τρομοκράτες, ενώ τους κάλεσε επίσης να υποστηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες στην Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισήμανε επίσης ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να πράττει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συμμετάσχουν σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε κοινές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό της βίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.