Φονικός κίτρινος πυρετός στο Νταρφούρ

Φονικός κίτρινος πυρετός στο Νταρφούρ

Ο κίτρινος πυρετός, ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 164 ανθρώπους το τελευταίο τρίμηνο στην επαρχία Νταρφούρ του Σουδάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο Νταρφούρ, επαρχία που έχει έκταση σχεδόν ίση με αυτήν της Ισπανίας, επικρατεί ξηρασία, ενώ αντάρτες συνεχίζουν να μάχονται με κυβερνητικές δυνάμεις -η πρωτεύουσα Χαρτούμ απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα και η κυβέρνηση δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα του πληθυσμού. Η παροχή ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών γίνεται, σχεδόν αποκλειστικά, από διεθνείς οργανώσεις αρωγής.

Η επιδημία του κίτρινου πυρετού πλήττει ιδιαίτερα τον κεντρικό τομέα του Νταρφούρ, όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το υπουργείο Υγείας στο Χαρτούμ.

“Μεταξύ της 2ας Σεπτεμβρίου και της 29ης Νοεμβρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 677 ύποπτα κρούσματα κίτρινου πυρετού, από τα οποία 164 προκάλεσαν θανάτους”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Μάλιστα, τα μισά αφορούν νέους 15 έως 30 ετών, και το ένα τέταρτο των κρουσμάτων αφορά παιδιά 5 ως 15 ετών, κατά την ίδια πηγή.

Ο κίτρινος πυρετός είναι αιμορραγικός και δεν υπάρχει θεραπεία. Υπάρχει όμως εμβόλιο και ο ΠΟΥ ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι συνολικά επρόκειτο να εμβολιαστούν 3,6 εκατ. άνθρωποι. Εξ αυτών εμβολιάστηκαν ήδη πάνω από τους μισούς ως την 30ή Νοεμβρίου, ανέφερε ο Οργανισμός στη σημερινή του ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.