H Κίνα καταδικάζει την εκτόξευση του βόρειοκορεατικού πυραύλου

H Κίνα καταδικάζει την εκτόξευση του βόρειοκορεατικού πυραύλου

 Η Κίνα καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου υπογραμμίζοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ «οφείλει να σέβεται» τις αποφάσεις του ΟΗΕ που της απαγορεύουν τις δοκιμές αυτές με βαλλιστικούς πυραύλους, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφύγουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά προκειμένου η κατάσταση να διατηρηθεί υπό έλεγχο», επισημαίνεται σε σχόλιο του κινεζικού πρακτορείου που εκτιμά ότι “είναι καιρός να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη στην κορεατική χερσόνησο”.

Στην Ιαπωνία η κυβέρνηση εξέφρασε την οργή της και ο ιαπωνικός λαός την ανησυχία του μετά την «απαράδεκτη» δοκιμή βορειοκορεατικού πυραύλου, ο οποίος πέρασε πάνω από το νησί Οκινάουα, τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ιαπωνία.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό η Βόρεια Κορέα να πραγματοποιεί την εκτόξευση αυτή παρά τις εκκλήσεις μας να μην προβεί σε δοκιμή. Για τη χώρα μας αυτό είναι απαράδεκτο. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη Βόρεια Κορέα. Η εκτόξευση αυτή συνιστά σοβαρή πρόκληση που υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οσάμου Φουτζιμούρα.

Ύστερα από αίτημα του Τόκιο και της Ουάσινγκτον το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 11.00 (ώρα Νέας Υόρκης /19.00 ώρα Ελλάδος).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.