Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα ο εκατομμυριούχος ιδρυτής της McAfee

Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα ο εκατομμυριούχος ιδρυτής της McAfee

Στο Μαΐαμι έφτασε αεροπορικώς ο Τζον ΜακΑφι, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων McAfee, μετά την απέλασή του από τη Γουατεμάλα.

Ο ΜακΑφι ο οποίος ανέπτυξε στο εμπόριο το anti-virus λογισμικό του δίνοντάς του το επίθετό του αναζητούνταν από την αστυνομία του Μπελίζ, για να καταθέσει για την δολοφονία του Αμερικανού επιχειρηματία Γκρέγκορι Φολ, γείτονα του ΜακΑφι, που βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η αστυνομία δεν απήγγειλε κατηγορίες στον ΜακΑφι, ο οποίος διέμενε στην κεντροαμερικανική χώρα τα τελευταία χρόνια, ήθελε όμως να του πάρει κατάθεση λόγω της σχέσης του με το θύμα: Ο Γκρέγκορι Φολ είχε διαμαρτυρηθεί για τα δύο σκυλιά που φυλούσαν την πολυτελή βίλα του ΜακΆφι, τα οποία τελικά δηλητηριάστηκαν με φόλα.

Ο 67χρονος Αμερικανός εκατομμυριούχος που αρνείται ότι έχει σχέση με το θάνατο του επιχειρηματία συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου στη Γουατεμάλα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο έδαφος της μικρής αυτής χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Στη Γουατεμάλα ζήτησε αλλά δεν του δόθηκε άσυλο. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης της Γουατεμάλα Φρέντι Βιάνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η απέλασή του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η οποία επιτρέπει το δικαίωμα της επιλογής προορισμού στο άτομο που πρόκειται να απελαθεί, καθώς πρώτα έχει απορριφθεί το αίτημά του για πολιτικό άσυλο.

Πάντως στις 6 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Γουατεμάλα, Ότο Πέρες είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εκδώσει τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία στο Μπελίζ, μετά την παραλαβή σχετικής της αίτησης από τη χώρα αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.