Διεθνής διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια

Διεθνής διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια

Το Σάββατο ξεκινάει στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα μια διεθνής διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από την καταστροφή που σημειώθηκε στο σταθμό στις 11 Μαρτίου του 2011, που χτύπησε το τσουνάμι.

«Κύριος στόχος της διάσκεψης αυτής είναι να συμβάλουμε στην ενίσχυση της πυρηνικής ασφάλειας παγκοσμίως», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ), η οποία οργανώνει τη διάσκεψη μαζί με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Θα είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε γνώσεις και μαθήματα που πήραμε μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, να βελτιώσουμε τη διαφάνεια στον τομέα αυτόν, να συζητήσουμε τις προόδους που έχουν επιτευχθεί όσον αφορά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις και μέτρα για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΙΑΕΑ.

Η διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοριγιάμα, περίπου 60χλμ από το σταθμό Φουκουσίμα-Νταΐτσι, θ΄αρχίσει το Σάββατο με ομιλία του ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών Κοιτσίρο Γκέμπα και του διευθυντή της ΙΑΕΑ , Γιουκίγια Αμάνο και θα συνεχιστεί ως τη Δευτέρα. Στη διάσκεψη θα πάρουν μέρος υπουργοί και αντιπρόσωποι από 50 χώρες και οργανισμούς καθώς επίσης και εμπειρογνώμονες.

Αντιπυρηνικοί ακτιβιστές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια διεθνή αντι-διάσκεψη στο Τόκιο, ενώ προγραμματίζεται και συνάντηση ιαπώνων δημάρχων που είναι αντίθετοι με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, το Σάββατο, στην Κοριγιάμα. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιπυρηνική διαδήλωση στο πάρκο Χιμπίγια της πρωτεύουσας και την επομένη στην Κοριγιάμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#artFoot {width:100%; margin:30px 0 30px 0;}
#artFoot td.l {vertical-align:middle}
#artFoot td.r {text-align:right;vertical-align:middle;}
#artFoot td.r a {color:blue; font-weight:bold; }
#artFoot td.r a:hover {text-decoration:none}
#artFoot td.r img {border:0px;vertical-align:middle}
#artFoot td.r table {width:100%; border-collapse:collapse; margin:0px; padding:0px }
#artFoot td.r table td {vertical-align:middle;height:72px; text-align:right; color:black; font-size:14px;}
#artFoot td.r table td span {font-size:12px; color:black}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.