Τα παιδιά που επέζησαν από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν δεν θα επιστρέψουν στη σκηνή του εγκλήματος όταν ξαναρχίσουν τα μαθήματα, εντός της επόμενης εβδομάδας, αλλά θα φοιτήσουν σε σχολείο μιας γειτονικής πόλης.

Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους οι 436 μαθητές του Σάντι Χουκ, όμως όταν γίνει αυτό θα πρέπει να πάνε σε ένα σχολείο που δεν χρησιμοποιείται πια, στο Μονρό, που απέχει 11 χιλιόμετρα νότια του Νιουτάουν.

«Η πόλη Μονρό πρόσφερε γενναιόδωρα του σχολείο του Τσοκ Χιλ. Οι εγκαταστάσεις αυτές, που δεν χρησιμοποιούνται, είναι σε άριστη κατάσταση και θα φιλοξενήσουν όλους τους μαθητές και το προσωπικό του Σάντι Χουκ. Θα είναι έτοιμες μέσα σε λίγες ημέρες», ανέφερε η Ρόμπινσον.

Τα επτά δημόσια σχολεία του Νιουτάουν, όπου φοιτούν 5.100 μαθητές, αλλά και όλα τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα. Αντί για τα μαθήματά τους, τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που οργανώνουν οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.                       

TAGS: