ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημόσια παραδοχή Ομπάμα: “Δεν προστατέψαμε τα παιδιά μας”

Δημόσια παραδοχή Ομπάμα: “Δεν προστατέψαμε τα παιδιά μας”

Σε μια συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της μαζικής σφαγής στο δημοτικό σχολείο της πόλης Newtown στο Κονέκτικατ παραβρέθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα, που έφτασε στην πόλη χθες το απόγευμα, δήλωσε ότι η χώρα δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά της.

Ο αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσω όποια και είναι αυτή η δύναμη που διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσω στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να εργαστούμε για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτές», υποσχέθηκε ο πρόεδρος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

«Διότι τι επιλογή έχουμε; Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα γεγονότα αυτά σαν μια ρουτίνα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε. Εάν υπάρχει ένα μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, για να σωθεί ένα παιδί, ένας γονέας τότε έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε τέτοια σφαγή; Ακόμη και αν η πολιτική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη; », αναρωτήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος προφανώς αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τον έλεγχο της ροής των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο αμερικανός πρόεδρος διάβασε τα ονόματα των 20 παιδιών και των έξι ενηλίκων που σκοτώθηκαν στη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook την Παρασκευή.

Το Σάββατο, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων, μιας από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχτηκαν σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αμερικανός πρόεδρος, κατά την πρώτη αντίδραση του μετά το μακελειό, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει «ουσιαστική δράση για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους τραγωδίες». Δεν έδωσε λεπτομέρειες, ωστόσο οι εκκλήσεις να ληφθούν μέτρα κατά της οπλοκατοχής έχουν αυξηθεί.

Η δημοκρατική γερουσιαστής Νταιάν Φένσταιν, δήλωσε χθες ότι θα προτείνει νομοθεσία απαγόρευσης των τυφεκίων πριν από την πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης του Κογκρέσου στις αρχές Ιανουαρίου.

Και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ένθερμος υποστηρικτής του ελέγχου των όπλων, απηύθυνε επίσης έκκληση για άμεση δράση. «Ήρθε η ώρα για τον πρόεδρο να αναλάβει πρωτοβουλία και να είναι άμεση. Δουλειά του δεν είναι μόνο να εκφράζει συμπάθεια. Θα πρέπει να δράσει και να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.